ا عو ذ با لله من اشيطا ن ارجيمبا سم الله الر حمن ارحيم
Euzübillahimineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim

 

Selamın Aleyküm,

Allahın Selameti ve Bereketi üzerinizde olsun. Bizim için ne Şeref ve mutluluktur ki, bugün, halk adına toplanılan ve Allah adına toplanılmayan bir Mecliste konuşma yapma imkanı verildi. Bir Avrupa Meclisinde, böyle bir hadiseye tanık olmak güzel. Bu vesile Allahın adı ile konuşmamıza başlamak:

“Bismillahirrahmanirrahim”

Evet! Onun adı ile başlamayan herşey kuvvetsiz ve faydasızdır. İman, insanın yürüdüğü yolda ona güç kaynağıdır. Seni Başarıya ulaştıran İmandır. İmansız muvaffakiyet yoktur, imanlı olman lazım. Burada bir şey söylemek isterim.
Büyükşeyhimiz Mevlana Şeyh Nazım Hakkani doksanlı yıllarda bir barış konferansı için BM ye New York’a davet edilmişlerdi. Namaz Vakti girince Büyükşeyhimiz namaza durmak istemişler. Hemen görevliler araya girmiş ve demişler ki: “burada Allah yok, burda ibadet edemesiniz, dışarıda ibadet edin, BM de Allah yok (haşa huzur).”

Bu hadise bir Barış konferansında BM de New York’a gerçekleşti. Büyükşeyhimiz bu müdahele üzerine şöyle cevap buyurdular:” Allahın olmadığı bir yerde başarı da yoktur. Bu Meclis’ten bir şey çıkmaz.” Ve Meclisi terkederler.
Şimdi Bizden evvel bir beyefendi bir konuşma yaptı, sayılarla ve yüzdelerle. Ben hiç bir şey anlamadım. Ben sayılardan ve yüzdelerden birşey anlamam. Ben birşey anlamadım çünkü zamanında Matematikte pek iyi değildim. Ama İngilizce dilinde şu dediğini anladım: “herkes Problemin ne olduğundan bahseder lakin çözümün ne olduğundan kimse bahsetmez.”

Tam doğru değil.Çünkü Çözüm binlerce sene evvel vahiylenmiş. Hazreti isa As buyurmuşlar: “İnsanı sev, kendi canından fazla sev, yahut en azından kendin kadar sev.”

Sorunun çözümü sorgusuz sualsiz İnsan sevgisi. İnsan renk ayrımı yapmasın. İnsan olması mühim kimliği aidiyeti değil.

“Kimdir O?”
“İnsandır O!”
Bu kabul edilmesi lazım ve İnsan diğer insanoğlularına İnsan sevgisi ile yaklaşması lazım. Şu iki faktör aynı
seviyede yan yana olmasa Dünyada hiç bir vakit barış elde edemeyiz: Biri “bağnaz fanatik olmayan Din anlayışı” diğeri “çıkarsız, karsız insan sevgisine bağlı Siyaset”. Sadece siyaset ile sorunların çözüleceğine inanan kimse yanılıyor ve sonunda başka sorunlar ile karşılaşıcaktır. Hayır! Sadece Siyaset değil, Dininde başrol oynaması gereklidir, lakin fanatik din anlayışı ile olmaz. Bundan ötürü ne mutludur ki bizim için Avrupalı bir mecliste siyasetin yapıldığı bir yerde Din adına konuşabilmek. Bütün dünyada barış adına çaba gösterenleri çeşitli iş bölümlerinden ve din mensuplarından birarada görmek bizleri çok sevindiriyor.

Bunun için Ey İman edenler çaba gösterin. Daha çok Barış için ve daha fazla İnsan sevgisi için çaba gösterin. Kendiniz için şan şöhret için yıldızlara ulaşmak için değil. Biz o kadar çok Star gördük ki, sonunda hepsinin yıldızları ayaklarımızın altında yer alan. Sanırım Amerikada bir sokakta ünlü Starların isimleri yıldızları yerlerdeki yerlerde sürünüyor ve birileri onları çiğniyor, yürüyor.

Çaba gösterin ey insanlar! Allahın rızasını kazanmak için ve insanların memnuniyeti için çaba gösterinki gökteki
yıldızlar olasınız, yıldızlarınız asla yere düşmesin. Hollywood için değil Holly World için Allah için yıldız olmaya bakın. Allahın bereketi üzerimizde olsun. Bu senenin barış Ödül töreninde bazılarına ödül olarak bir gümüş sandalye verildi. Eğer benim de İsmim seneye kazayla barış ödülü alanların listesinde yer alırsa, ödül olarak sandalye istemem. Ben yaşlı bir Adam değilim, yok, bu yolda yorulmak oturmak yok. Sandalye değil ben bir Trampolin isterim büyük sıcramalar yapabilmek için. Biz sandalyede oturup dinlenemeyiz, barış yolunda dinlenmek olmaz. Bu bizim bir tavsiyemizdir: Bu uğurda hiç de yorulmaksızın koşmak, Uçak gibi yükselmek ve sonunda gökte bir yıldız olabilme arzusu ile çabalamamız lazımki Allah samimiyetimizi görsün ve birer yıldız olarak yanına alsın. Bu yüzden bize sandalye değil bir Trambolin gerek. Birdahaki sefere Trambolin olsun sandalye olmasın. Hep beraber atlayalım…

Dont seat!
Lets jump
Oturma!
Zıpla!

Leave a Reply